Przepis: Pizza z kaszą
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak przyrządzić Pizza z kaszą?
Ciasto: drożdże rozetrzeć z ciepłym mlekiem, cukrem, solą i łyżką mąki. Odstawić na chwilę.
Następnie dodać jajko, margarynę i mąkę, mąki dodać tyle, aby ciasto swobodnie odchodziło od ręki, wyrobić ciasto.
Odstawić do wyrośnięcia.
Farsz: kaszę gotować do miękkości w osolonej wodzie.
Przecedzić i ostudzić, następnie dodać pokrojone w kostkę jajko i kiełbasę.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Ciasto rozłożyć na blachę, następnie nałożyć farsz i całość przykryć startym żółtym serem.
Piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 15-20 minut.