Przepis: Pizzerki
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Pizzerki?
Ściąć górę z każdej bułeczki, wydrążyć miąższ. Posmarować wnętrze koncentratem pomidorowym, oprószyć bazylią i oregano.
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, zrumienić na złoto, oprószyć solą, zdjąć z patelni. Pieczarki umyć pokroić w plastry, podsmażyć na pozostałym oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć. Salami pokroić w kostkę.
Uzupełnić wnętrze każdej bułeczki kolejno: salami, cebulką i pieczarkami.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7 – 8 min*. Pod koniec pieczenia rozłożyć na każdej bułeczce ser żółty.
Podawać w/g uznania, np. z keczupem bądź z sosem czosnkowym.
* piekłam z termoobiegiem
Smacznego!