Przepis: Bułki na parze z sosem bananowym
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przygotowaćBułki na parze z sosem bananowym ?
Drożdże rozkruszyć i rozrobić w podgrzanym mleku z łyżką cukru, szczyptą soli i dwoma łyżkami mąki.
Masło roztopić. Mąkę przesiać, dodać żółtka, resztę cukru, wyrośnięte drożdże oraz masło.
Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut.
Z wyrośniętego ciasta formować nieduże kulki, odstawić na 15 minut po czym gotować w parowarze około 15 minut.
Banana obrać, zmiksować wraz z jogurtem oraz dodać do smaku cynamon i cukier waniliowy, wymieszać.
Sosem polewać bułki.