Jak przygotować Kluski parzone w rosole?

Przepis: Kluski parzone w rosole

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przygotowaćKluski parzone w rosole ?

Kurę oczyścić, podzielić na porcję i wrzucić do osolonej gotującej się wody. Dodać kilka ziaren pieprzu, włoszczyznę i zrumienione na patelni połówki cebuli, gotować pod przykryciem na małym ogniu, gdy kura będzie miękka wyjąć kurę i warzywa.

W zagotowanej szklance wody roztopić margarynę, następnie wsypać mąkę. Trzymając naczynie na ogniu mieszać do powstania gęstej, szklistej masy. Ciasto zestawić z ognia, przestudzić i wyrobić, dodając jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki.

Na koniec przyprawić solą. Z masy metalową łyżką formować małe kluski i wkładać do gorącego rosołu, gotować kilka minut pod przykryciem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556