Jak przygotować Knedle nadziewane mięsem?

Przepis: Knedle nadziewane mięsem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćKnedle nadziewane mięsem ?

Ziemniaki (najlepiej z dnia poprzedniego – już poduszone) dusimy jeszcze raz. Dodajemy mąkę, jajko i zagniatamy ciasto.

Formujemy niewielkie „placuszki” a w środek nich dodajemy farsz. Tworzymy niewielkie knedelki.

Farsz: Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle, dodajemy mięso, przyprawy i przysmażamy.

Do polania: cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle.

Knedelki gotujemy ok. 5 min w osolonej wodzie. Dodajemy gorące.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553