Jak przygotować Knedle z serem?

Przepis: Knedle z serem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 49min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 4 min.

Jak przygotowaćKnedle z serem ?

1. Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut.

2. 2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.

3. Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką aby ciasto nie kleiło się do rąk).

4. Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.

5. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553