Przepis: Kopytka dla dzieci
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 3 min.
Jak przyrządzić Kopytka dla dzieci?
Ziemniaki i ser przeciągamy przez praskę. Wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę tortową i ziemniaczaną oraz jajko. Przyprawiamy do smaku solą.
Szybko zagniatamy.
Dosypujemy mąkę jeśli ciasto będzie za rzadkie.
Gdy już ciasto będzie idealne, podsypujemy trochę mąki i część ciasta rozwałkowujemy na grubość 0,7 cm.
Foremką małą np. gwiazdki wykrajamy malutkie kopytka.
Wrzucamy do wody osolonej. Gotujemy 3 min. od wypłynięcia na wierzch.
Podobnie postępujemy z całym ciastem.
Możemy podawać na słodko lub jak dziecko lubi.