Jak przyrządzić Łazanki z kapustą i pieczarkami?

Przepis: Łazanki z kapustą i pieczarkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Łazanki z kapustą i pieczarkami?

Kapustę dobrze wypłukać, odcisnąć i wrzucić do gotującej się wody.

Gotować ok. 20 minut.

Odcedzić, ostudzić, odcisnąć i posiekać na drobniej nożem.

Makaron gotujemy al’dente.

Odcedzamy.

Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na plastry.

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na oleju, dodać pokrojone pieczarki i smażymy na złoty kolor.

Gdy pieczarki będą już gotowe dodajemy do nich kapustę i dusimy ok 10-15 minut, dodając przyprawy.

Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i dusimy około 15 min pod przykryciem.

Żaroodporne naczynie smarujemy olejem, układamy na nim warstwami łazanki, kapustę z pieczarkami i cebulą.

Mieszamy wszystko i jeszcze raz doprawiamy do smaku.

Zapiekamy w piekarniku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556