Jak przyrządzić Leniwe nadziewane mięsem i grzybami?

Przepis: Leniwe nadziewane mięsem i grzybami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Leniwe nadziewane mięsem i grzybami?

Najpierw przygotować farsz.

Ugotować mięso drobiowe, grzyby suszone zalać gotującą wodą. Cebulę pokroić na ćwiartki usmażyć na oleju. Ugotowane mięso, grzyby i usmażoną cebulę zemleć przez maszynkę, przyprawić do smaku, wyłożyć na patelnię na której smażyła się cebula i wszystko razem podsmażyć. Zostawić do wystygnięcia.

Ziemniaki zemleć przez maszynkę, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, szczyptę soli i jak będzie za gęste dolać odrobinę gotującej wody. Zagnieść ciasto. Robić małe placuszki, nadziewać farszem i zlepiać. Robić okrągłe lub podłużne, jak kto woli. Wrzucać na gotującą wodę, gotować kilka minut jak wypłyną na wierzch. Najlepiej smakują z podsmażoną cebulką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556