Jak przyrządzić Leniwe pierogi babci?

Przepis: Leniwe pierogi babci

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Leniwe pierogi babci?

Ziemniaki ugotować, zmielić wraz z serem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść lekko twarde ciasto (w razie potrzeby dosypać mąki). Z ciasta formować (na desce posypanej mąką) wałki o średnicy ok. 3 cm. Spłaszczyć je i ukośnie odcinać pierożki. Zagotować wodę ze szczyptą soli. Wrzucać pierogi (nie przerywając wrzenia). Gotować do momentu wypłynięcia. W rondelku stopić masło, dodać cukier (zwykły i waniliowy), rodzynki oraz cynamon. Smażyć wszystko przez 2 minuty ciągle mieszając. Mieszanką polać pierogi. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553