Jak przyrządzić Naleśniki budyniowe?

Przepis: Naleśniki budyniowe

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas smażenia: 55 min.

Jak przyrządzić Naleśniki budyniowe?

Do miski wlać ciepłe mleko oraz wodę. Mąkę z budyniem waniliowym przesiać przez sito i dodać do mleka. Zmiksować mikserem.

Jajka, wyparzyć i wbić do masy, dodać szczyptę soli i ponownie zmiksować. Wsypać cukier i wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać mleka.

Na patelnie wlać olej i rozgrzać.

Na rozgrzany olej wlać chochlę ciasta i rozprowadzić.

Smażyć naleśniki z obu stron, aż do wykorzystania całej masy.

Po usmażeniu ostudzić i posypać np. Cukrem pudrem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556