Przepis: Naleśniki z parówkowym nadzieniem
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Naleśniki z parówkowym nadzieniem?
Sos:
Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy, do miękkich dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, zagotowujemy, przyprawiamy.
Farsz:
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Dusimy razem z cebulą w niewielkiej ilości wody z masłem. Gdy miękkie dodajemy parówki pokrojone w talarki, dusimy jeszcze 4 minuty, przyprawiamy.
Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, smażymy cienkie na posmarowanej patelni słoniną.
Naleśniki przekładamy farszem i polewamy sosem.