Jak przyrządzić Naleśniki z parówkowym nadzieniem?

Przepis: Naleśniki z parówkowym nadzieniem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Naleśniki z parówkowym nadzieniem?

Sos:

Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy, do miękkich dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, zagotowujemy, przyprawiamy.

Farsz:

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Dusimy razem z cebulą w niewielkiej ilości wody z masłem. Gdy miękkie dodajemy parówki pokrojone w talarki, dusimy jeszcze 4 minuty, przyprawiamy.

Naleśniki:

Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, smażymy cienkie na posmarowanej patelni słoniną.

Naleśniki przekładamy farszem i polewamy sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556