Jak przyrządzić Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem?

Przepis: Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem?

Z podanych składników zrobić rzadkie ciasto (w razie potrzeby dolać mleka). Usmażyć naleśniki (wychodzi ok. 5 szt.).

Na patelnię wlać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i sól. Zeszklić. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć przez 5 minut. Dodać pieprz.

Połowę każdego naleśnika posmarować serkiem topionym, nałożyć porcję farszu i zwijać jak krokiety.

Podawać ciepłe (w razie potrzeby podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej). Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556