Przepis: Paszteciki z kapustą i grzybami na święta
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przyrządzić Paszteciki z kapustą i grzybami na święta?
Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, posiekać. Cebulę i kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wywarem z grzybów, dodać tłuszcz i dusić aż wywar całkowicie odparuje.
Dodać grzyby, doprawić. Drożdże utrzeć z cukrem, łyżką mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Dodać resztę mąki, jajka i pozostałe mleko. Osolić i zagnieść. Powoli wlewać tłuszcz, wyrabiać.
Rozwałkować i wykrawać kwadraty. Pośrodku układać farsz, skleić. Odstawić do wyrośnięcia. Piec około 25 minut.