Jak przyrządzić Pyzy nadziewane mięsem drobiowym?

Przepis: Pyzy nadziewane mięsem drobiowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 21min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 6 min.

Jak przyrządzić Pyzy nadziewane mięsem drobiowym?

Ziemniaki zemleć, dodać jajko, zagnieść ciasto, podsypując mąką.

Mięso drobiowe posiekać, usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do mięsa, dodać także małe jajko, przyprawić do smaku.

Z ciasta robić placuszki, nakładać farsz i zlepiać formując spore owalne pyzy.

Wrzucać do osolonej gotującej się wody i gotować na wolnym ogniu aż wypłyną na wierzch – około 6 minut.

Pyzy wyłowić, polać usmażoną na tłuszczu cebulką przyprawioną do smaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556