Przepis: Suflet serowy z rabarbarem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Suflet serowy z rabarbarem?
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Zalać syropem, zasypać cukrem i gotować ok. 3 minuty. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do rabarbaru. Mieszając, ponownie całość zagotować. Zestawić z ognia i przestudzić. Foremki obficie posmarować tłuszczem, wysypać cukrem. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, ucierając dokładać po łyżce twarogu i po żółtku, wymieszać z kaszką. Masę ostrożnie połączyć z pianą z białek, a na koniec z przesianą mąką. Masą serową napełnić przygotowane foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200st i piec 20-25 minut. Gotowe suflety posypać cukrem pudrem, podawać sosem z rabarbaru.