Przepis na Bułeczki z marmoladą

Bułeczki z marmoladą

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 120 min.

Jak przyrządzić Bułeczki z marmoladą?

Do maki dodajemy rozpuszczone w odrobinie wody drożdże, dodajemy mleko oraz jedna łyżkę cukru. Dodajemy tylko odrobinę mąki. Tak powstały rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce.

Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy resztę cukru, masło oraz sól. Wyrabiamy ciasto około 30 minut. Potrzeba naprawdę dużo siły aby ciasto było naprawdę smaczne i puszyste. Odstawiamy je tym razem na 15 minut.

Następnie rozwałkowujemy ciasto na prostokąt i wycinamy duże krążki, nacinać z dwóch stron, na środek kładziemy sporo marmolady i bardzo delikatnie przeplatamy końce ciasta. Powstanie bułeczka okrągła z nadzieniem wywiniętym na zewnątrz.

Bułeczki posmarować ubitym białkiem i piec ok. 30 – 40 minut w 180 stopniach.