Przepis na Pierogi z boczkiem i kaszą gryczaną

Pierogi z boczkiem i kaszą gryczaną

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Pierogi z boczkiem i kaszą gryczaną?

Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby dolać wody). Przygotować farsz: kaszę ugotować na sypko, jajka na twardo. Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na suchej patelnio, dodać posiekaną cebulę, zeszklić ją. Jajka drobno posiekać. Składniki farszu wymieszać, dodać sól i pieprz. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypując mąką. Szklanką wykrawać kółka, na każde kłaść porcję farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować 3 minuty od wypłynięcia. Smacznego!