Przepis na Pierogi z kalafiorem

Pierogi z kalafiorem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Pierogi z kalafiorem?

Kalafior podziel na małe różyczki. Zalej szklanką wody i mlekiem. Posól i gotuj przez 10 min. Następnie dobrze osącz. Zmiksuj z dodatkiem 2 żółtek. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj starty ser, pistacje oraz kilka całych różyczek kalafiorowych. Z ciasta wytnij kółka szklanką. Na każdym ułóż po porcji farszu, zalepiaj brzegi, formując pierożki. Układaj je na przykrytej pergaminem blasze. Posmaruj resztą żółtek roztrzepanych łyżką wody, posyp sezamem. Piecz na złoto w temp. 180 st. Na maśle zrumień resztą sezamu, polej gotowe pierożki.