Przepis na Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami wg. Justysi

Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami wg. Justysi

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przyrządzić Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami wg. Justysi?

Mąkę, olej i wodę zagniatamy na ciasto. Gdy będzie gotowe podsypujemy je mąką i wałkujemy. Na koniec wycinamy tradycyjne krążki na pierogi.

Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości. W osobnych garnkach gotujemy grzyby i mięso, a gdy będą gotowe mielimy je przez maszynkę. Na koniec wszystkie składniki tj: kapustę, grzyby i mięso mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Gotowy farsz nakładamy na krążki ciasta i zwijamy. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, a gdy tylko wypłyną wyciągamy je na durszlak.