Przepis na Pierogi z mięsem i kurkami

Pierogi z mięsem i kurkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przyrządzić Pierogi z mięsem i kurkami?

Kurki i cebulę posiekać, posypać vegetą i usmażyć na oleju.

Mięso gotowane (drobiowe, wieprzowe, inne) zemleć w maszynce, dodać do podsmażonej cebuli z kurkami i chwilę podsmażyć doprawiając do smaku.

Jak farsz przestygnie, zagnieść ciasto na pierogi. Rozwałkować. Powycinać kółka maszynką do pierogów i nakładać po łyżce farszu. Zlepiać pierogi.

Gotować w osolonej wodzie kilka minut aż wypłyną.

Podawać pokraszone podsmażoną cebulką na oleju.