Przepis na Warzywne knedle

Warzywne knedle

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Warzywne knedle?

Ziemniaki ugotuj, przestudź i utłucz. Następnie dodaj łyżkę masła, 4 łyżki mąki, twaróg i jajka,wymieszaj i przypraw solą i gałką muszkatołową.

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, a por posiekaj.

Ciasto ziemniaczane podziel na dwie części, do jednej dodaj marchewkę, a do drugiej pora.

Z obu ciast formuj kuleczki i wrzucaj na wrzątek (osolony), gotuj aż wypłyną na wierzch.

Z masła i mąki zrób zasmażkę, dodaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje, przypraw do smaku.

Gotowe knedle polej sosem i posyp szczypiorkiem.