Jak przygotować Biała kiełbasa w piwie?

Przepis: Biała kiełbasa w piwie

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 45 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przygotowaćBiała kiełbasa w piwie ?

Każdy kawałek kiełbasy nakłuwam wykałaczką, dzięki temu nie popęka w czasie pieczenia. Cebule obieram, kroję w cienkie półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni, aż cebula się zeszkli.

W małej miseczce mieszam razem musztardę z miodem.

Do naczynia żaroodpornego wykładam podsmażoną cebulę, na którą kładę pętka kiełbasy.

Wlewam szklankę piwa do naczynia, a kiełbasę smaruję sosem musztardowo-miodowym. Oprószam całość ognistą mieszanką przypraw.

Naczynie wkładam do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 45 minut.

Potrawę podaję na gorąco z kromką świeżego chleba.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556