Jak przygotować Danie jednopatelniowe?

Przepis: Danie jednopatelniowe

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Jak przygotowaćDanie jednopatelniowe ?

Boczek kroimy w bardzo cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy suchą patelnię, kładziemy na nią plasterki boczku i wytapiamy. Cukinię kroimy w plasterki grubości 3 – 4 mm. Ząbki czosnku i osączone oliwki kroimy na pół wzdłuż. Gdy boczek się wytopi – zdejmujemy go z patelni i na tłuszcz wrzucamy czosnek oraz cukinię. Każdy plaster posypać Delikatem. Kiedy czosnek się zrumieni – zdejmujemy go z patelni. W jego miejsce wrzucamy pokrojone oliwki, które smażymy ok.. 1 minuty. Dosmażamy cukinię, posypując z drugiej strony pozostałym Delikatem.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553