Przepis: Galareta warzywna
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 35 min.
Jak przygotowaćGalareta warzywna ?
Warzywa dokładnie umyć i obrać nożykiem (jarzyniakiem).
Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową oraz obrane warzywa. Ugotować do miękkości.
Miękkie warzywa wyjąc z garnka. Odlać pół szklanki wywaru i rozpuścić żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ponownie przelać do garnka z wywarem.
Przygotować miseczki. Marchew pietruszkę, jajka, pora pokroić w plastry. Na dno miseczek ułożyć pokrojone warzywa.
Zalać odrobiną wywaru tak, aby zakryła pokrojone warzywa.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Następnie na zastygnięty wywar ułożyć groszek konserwowy, ogórka i natkę pietruszki.
Ponownie zalać do całości wywar i wstawić do lodówki do zastygnięcia całkowitego.