Jak przygotować Gołąbki z ryżem i warzywami?

Przepis: Gołąbki z ryżem i warzywami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Jak przygotowaćGołąbki z ryżem i warzywami ?

Z kapusty wycinamy głąb, gotujemy kilka minut, wyjmujemy, a kiedy przestygnie, zdjąć kolejne liście.

Siekamy pieczarki, cebulę i marchewkę, podsmażamy na oleju. Dodać ugotowany ryż, przyprawić do smaku i zawinąć w liście kapusty. Gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu z pokrywą. Całość lekko kropimy oliwą. Następnie gołąbki podlewamy bulionem – nie wlewamy od razu 1/2 litra bulionu tylko po trochę. Gołąbki z ryżem i pieczarkami pieczemy w zakrytym naczyniu w temp. 180 st C przez około 60 minut.

Podajemy same lub z ulubionym sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556