Jak przygotować Halibut w papilotach?

Przepis: Halibut w papilotach

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćHalibut w papilotach ?

Potnij kawałki pergaminu albo folii aluminiowej na 8 kwadratów-dostatecznie dużych, żeby pomieściły filety z 5-centymetrowym marginesem ze wszystkich stron. Posmaruj 4 kwadraty oliwą.

Rozgrzej piekarnik do 200*C. Połóż filety na środku kwadratów i skrop szampanem. Dodaj do każdego fileta 2 plasterki cytryny, 2 gałązki natki pietruszki i 1/2 łyżeczki ziaren kopru włoskiego. Przypraw solą i pieprzem. Nakryj każdy kawałek kwadratem folii i zawiń brzegi tak, żeby powstały paczuszki. Włóż je do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10-15 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556