Przepis: Halibut w papilotach
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćHalibut w papilotach ?
Potnij kawałki pergaminu albo folii aluminiowej na 8 kwadratów-dostatecznie dużych, żeby pomieściły filety z 5-centymetrowym marginesem ze wszystkich stron. Posmaruj 4 kwadraty oliwą.
Rozgrzej piekarnik do 200*C. Połóż filety na środku kwadratów i skrop szampanem. Dodaj do każdego fileta 2 plasterki cytryny, 2 gałązki natki pietruszki i 1/2 łyżeczki ziaren kopru włoskiego. Przypraw solą i pieprzem. Nakryj każdy kawałek kwadratem folii i zawiń brzegi tak, żeby powstały paczuszki. Włóż je do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10-15 minut.