Przepis: Kapusta z kiełbasą i jabłkami
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćKapusta z kiełbasą i jabłkami ?
Smalec mocno rozgrzej w dużym rondlu, włóż pokrojoną w krążki cebulę i rozgniecione jagody jałowca, potem wsyp cukier i smaż, mieszając, aż zacznie robić się karmel.
Następnie obierz ziemniaki, pokrój w cienkie plasterki i zalej gorącym rosołem. Chwilę pogotuj, po czym dołóż kwaszoną kapustę. Wszystko razem gotuj na średnim ogniu jeszcze przez 25 minut.
Obrane jabłka pokrój na cząstki (usuwając gniazda nasienne), a kiełbasę w dość grube plastry.
Jabłka i kiełbasę włóż do kapusty z ziemniakami, dokładnie wymieszaj, dodaj karmel z cebulą i jałowcem, całość gotuj 10 minut, cały czas mieszając.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.