Jak przygotować Jajecznica po meksykańsku?

Przepis: Jajecznica po meksykańsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćJajecznica po meksykańsku ?

Jajka roztrzepać z 4 łyżkami wody, przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Dymki oczyścić, pokroić w krążki. Chili przekroić wzdłuż, oczyścić z pestek, opłukać i drobno posiekać.

Pomidory umyć, pokroić w kawałki.

Na patelni rozgrzać olej, włożyć chili, posypać imbirem, kminkiem i kurkumą, wymieszać, smażyć 1 minutę.

Dodać połowę pomidorów i dymki, wlać masę jajeczną.

Poczekać aż lekko się zetnie, zamieszać.

Smażyć 2-3 minuty co jakiś czas mieszając.

Gotową jajecznicę rozłożyć na talerzach, posypać pozostałymi pomidorami, dymką i kolendrą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553