Jak przyrządzić Mortadela w cieście naleśnikowym?

Mortadela w cieście naleśnikowym to pyszna przekąska, która świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach oraz imprezach. W naszym przepisie pokażemy Ci, jak w łatwy i szybki sposób przygotować to danie, które zachwyci Twoich gości.

Składniki

Aby przygotować mortadelę w cieście naleśnikowym, będziesz potrzebować następujących składników:

  • 6 plasterków mortadeli
  • 6 naleśników
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek (do smażenia)

Przygotowanie

  1. Na początku należy przygotować naleśniki. Możesz wykorzystać swój ulubiony przepis na naleśniki, bądź skorzystać z gotowej mieszanki do naleśników.
  2. Następnie każdy naleśnik należy posmarować plasterkiem sera żółtego oraz położyć na nim plasterek mortadeli.
  3. Zwinięte naleśniki z mortadelą i serem należy delikatnie złożyć w połowie.
  4. W miseczce rozbij jajko, dodaj mleko, sól i pieprz, i dokładnie wymieszaj.
  5. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek.
  6. Każdy z naleśników zanurz w jajeczno-mlecznej mieszance, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z obu stron, aż będą złociste.

Podanie

Gotową mortadelę w cieście naleśnikowym możesz podać na ciepło lub na zimno, w zależności od preferencji. Doskonale komponuje się z różnego rodzaju sosami, np. czosnkowym lub pomidorowym.

Podsumowanie

Mortadela w cieście naleśnikowym to proste i smaczne danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak szybko można przygotować wyjątkową przekąskę na każdą okazję!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556