Jak przyrządzić Naprawdę mięsna galaretka?

Przepis: Naprawdę mięsna galaretka

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 30min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas gotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Naprawdę mięsna galaretka?

Karkówkę pociąć na kawałki, ugotować do miękkości mięsa z jarzynami (marchewką, pietruszką i selerem), posolić.

Po ugotowaniu wywar przecedzić i uzupełnić gorącą wodą do ilości 2 l.

Wrzucić żelatynę i rozmieszać.

Mięso drobno pokroić. Przełożyć do małych filiżanek do połowy ich wysokości.

Zalać wywarem, popieprzyć i wymieszać.

Poczekać, aż wystygną i włożyć do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556