Jak przyrządzić Parówki w cieście drożdżowym?

Przepis: Parówki w cieście drożdżowym

Ile porcji: 32

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Parówki w cieście drożdżowym?

Najpierw należy wyrobić ciasto drożdżowe. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Następnie dodajemy do niego mąkę, jajko, szczyptę soli, cukier oraz olej. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia.

Następnie wyrabiamy ciasto dobrze je zagniatając.

Parówki należy przekroić na 4 części (wzdłuż i w poprzek).

Można użyć całych parówek lub szynki.

Ciasto rozwałkowujemy, kładziemy na nim parówkę, polewamy keczupem, posypujemy ulubionymi ziołami i zwijamy.

Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30 min

(do chwili kiedy się zarumienią).

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556