Jak przyrządzić Parówki w jarzynach?

Przepis: Parówki w jarzynach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Parówki w jarzynach?

Obraną cebulę pokrój na małe cząstki. Boczek pokrój w paski. Na patelni rozgrzej teraz 4 łyżki oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę i dodaj boczek. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, opłucz i pokrój w cienkie paski. Wrzuć na patelnię i przez chwilę smaż razem.

Dokładnie osącz na sitku fasolkę i kukurydzę. Dodaj do pozostałych składników razem z parówkami. Wlej 2 szklanki Rosołu królewskiego. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Potem przykryj i gotuj na małym ogniu około 5 minut.

Opłucz i osusz natkę, grubo ją posiekaj. 2/3 natki wrzuć na patelnię i wymieszaj. Resztą posyp danie bezpośrednio przed podaniem, przybierz je też plastrami pomidorów. Podawaj z ryżem lub pieczywem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556