Przepis: Potrawka z parówek
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Potrawka z parówek?
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na jasnozłoty kolor i przekładamy do rondla. Do cebuli wlewamy ok. 1/2 l wody i dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na tłuszczu ok. 10 min. I dodajemy do cebuli. Parówki kroimy w plasterki dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i gotujemy. Mąkę rozprowadzamy kilkoma łyżkami wody i wlewamy do sosu, aby go zagęścić, doprawiamy jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Potrawkę wykładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.