Jak przyrządzić Przepiórki po staropolsku?

Przepis: Przepiórki po staropolsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Przepiórki po staropolsku?

Oczyszczone i umyte przepiórki ułożyć w naczyniu. Z wina, octu i korzenia sporządzić marynatę, zalać tuszki i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Następnie tuszki osuszyć, obłożyć cienkimi plasterkami słoniny, obwiązać szpagatem o piec w gorącym piekarniku około 40 minut.

W trakcie pieczenia polewać polewać masłem i spryskiwać marynatą, potem oprószyć tartą bułką, przyrumienić, wyłożyć na półmisek, usunąć szpagat. Podawać z frytkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556