Jak przyrządzić Rożki z szynki?

Przepis: Rożki z szynki

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Jak przyrządzić Rożki z szynki?

Pora sparzyć 2 minuty w osolonej wrzącej wodzie. Wyjąć na sitko. Żelatynę namoczyć w małej ilości bulionu. Gdy już napęcznieje dodać resztę bulionu.

Pasztet rozgnieść widelcem (może być taki z małych puszeczek).

Plastry zwinąć w rożki i napełniać pasztetem, ułożyć na półmisku, cienko zalać tężejącą żelatyną.

Pozostałą żelatynę włożyć do lodówki by się zsiadła. Przed samym podaniem przyozdabiamy rożki pomarańczą i pomidorem. Żelatynę pokrojoną w kosteczki posypujemy rożki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556