Jak przyrządzić Szynka w galarecie babci?

Przepis: Szynka w galarecie babci

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Szynka w galarecie babci?

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle, oprószyć solą. Przestudzić.

Jajka drobno pokroić. Natkę opłukać i drobno posiekać. Pieczarki, jajka i natkę połączyć. Dodać niewielką ilość majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku.

Na plastry szynki nakładać przygotowany farsz i zawijać z szynki roladki.

Układać na głębszym półmisku i zalać tężejącą galaretką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556