Jak przyrządzić Szynkowe ruloniki w mielonym?

Przepis: Szynkowe ruloniki w mielonym

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Szynkowe ruloniki w mielonym?

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Dodać do mięsa z połową drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać resztę drobno pokrojonej cebuli. Chwile smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać. Pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać mięsną masę, kłaść ruloniki i formować kotlety. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556