Przepis na Biało – czerwone pomidorki

Składniki potrzebne do przepisu: Biało – czerwone pomidorki

  • pomidor 3 sztuki
  • jajka 4 sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sałata kilka liści
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Biało – czerwone pomidorki ?

    Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż w dość grube plastry. Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki. Również kroimy w grube plasterki. Jajko i pomidora oprószamy pieprzem. Następnie składamy pomidora przekładając plastrami jajka. Szczypiorek drobniutko kroimy i posypujemy nim kolejne warstwy (można posypać samego pomidora). Całość przykrywamy czapeczkami. Ustawiamy na półmisku wyłożonym sałatą. Dowolnie dekorujemy. Przed spożyciem solimy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556