Przepis na Fasolka na ostro

Składniki potrzebne do przepisu: Fasolka na ostro

  • fasola sucha Jaś 1/2 kg
  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tymianek
  • bazylia
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka ostra mielona
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • olej 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Fasolka na ostro ?

    Fasolkę namoczyć na 3 godziny, umyć i ugotować. Cebulę obrać, pokroić w talarki, pieczarki umyć pokroić.

    Wlać olej do rondla, dodać cebulę i podsmażyć, następnie dodać pieczarki, wszystko delikatnie posolić, smażyć aż pieczarki puszczą sosik.

    Dodać ugotowaną fasolę i 1 szklankę wody z gotowania fasoli, następnie wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Dusić około 5 min, na końcu dodać koncentrat pomidorowy, dusić około 10 min aż fasolka zgęstnieje.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556