Składniki potrzebne do przepisu: Fasolka szparagowa po grecku
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Fasolka szparagowa po grecku ?
Fasolkę szparagową oczyścić, obciąć końce, umyć i pokroić na 2 lub 3 kawałki każdą. Na patelnię wlać olej i dać zmiażdżony czosnek– chwilkę smażyć, następnie wrzucić fasolkę- wlać pół szklanki wody i przykryć. Na niewielkim ogniu dusić fasolkę pod przykryciem ok 15minut.
Wsypać natkę pietruszki i dusić kolejne 5minut. Fasolka powinna być miękka i nie może się spiec. Jeśli będzie potrzebne w trakcie duszenia to dolać odrobinę wody.
Tak przyrządzoną fasolkę można podawać samą, z pieczywem lub jako dodatek do obiadów.