Jak przygotować Galaretka z kurczaka i golonki z koperkiem?

Przepis: Galaretka z kurczaka i golonki z koperkiem

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćGalaretka z kurczaka i golonki z koperkiem ?

W wodzie gotujemy mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjmujemy wcześniej gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka jak i golonkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę. Wywar przecedzamy, w gorącym rozpuszczamy żelatynę ( żelatyna na 3 litry wody) doprawiamy do smaku przyprawami. Wrzucamy mięso, marchewkę, koperek. Nalewamy w salaterki, wstawiamy do lodówki do stężenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553