Przepis na Jajka faszerowane na święta

Składniki potrzebne do przepisu: Jajka faszerowane na święta

  • >jajka na twardo 10 szt
  • >szprot w oleju 1 puszka
  • ogórki kiszone 2 szt
  • >mała cebula 1 szt
  • majonez Dekoracyjny Winiary
  • musztarda 2 łyżeczki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 5 min.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Jajka faszerowane na święta ?

    Jajka gotujemy na twardo. Przekrajamy jajko wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka do osobnej miseczki a białka układamy na talerzyku. Do żółtek dodajemy odsączonego z oleju szprota i gnieciemy widelcem.

    Następnie w malutkie kosteczki kroimy kiszone ogórki oraz cebulkę i znów wszystko mieszamy. Następnie do smaku dodajemy soli oraz pieprzu, 2 łyżeczki musztardy i stołową łyżkę majonezu.

    Wszystko razem mieszamy i mamy gotowy farsz którym wypełniamy puste białka. Farsz na jajku możemy udekorować odrobiną ketchupu. Życzę smacznego!