Przepis na Kolorowe koreczki

Składniki potrzebne do przepisu: Kolorowe koreczki

  • pomidorki koktajlowe 8 szt.
  • >ogórki gruntowe 3 szt.
  • szynka 15 dag
  • masło 1 łyżka
  • ser żółty 15 dag
  • chleb 5 kromek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
    Czas przygotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Kolorowe koreczki ?

    Warzywa umyć. Kromki chleba posmarować cienko masłem, pokroić na kawałki. Plastry szynki pokroić w kawałki pasujące do powierzchni kromeczek. Ogórki pokroić w grubsze plasterki. Pomidorki nabijać w całości na patyczki, a nieco większe przekroić na pół. Kolejność nabijania na wykałaczki taka jak na załączonym obrazku;) ozdobić listkami oregano lub bazylii. Oprószyć solą i pieprzem.