Przepis na Małe galaretki drobiowe

Małe galaretki drobiowe

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas gotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Małe galaretki drobiowe?

Udka z kurczaka ugotować wraz z marchewką. Mięso obrać na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kosteczkę. Wodę zagotować w garnku.

Po ugotowaniu odlać troszkę do szklanki i rozrobić trzy łyżki żelatyny wieprzowej i ponownie przelać do garnka.

Przygotować małe foremki. Groszek odcedzić z zalewy.

Ułożyć groszek na spód, następnie mięsko drobiowe, natkę pietruszki, marchewkę, pokrojoną wędlinkę i koperek.

Zalać wywarem z żelatyną i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.