Składniki potrzebne do przepisu: Paseczki omleta w sosie pomidorowym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 10 min.
jak przyrządzić Paseczki omleta w sosie pomidorowym ?
Masło rozpuścić na patelni. Dusić na nim posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek przez 5 minut, do zarumienienia. Jaja rozbełtać z mlekiem i przelać na patelnię do mieszanki z cebuli i czosnku. W czasie zapiekania mieszanki z jaja podnosić gotowe już brzegi ciasta, by pozostała ilość płynnej masy mogła spłynąć na dno patelni.
Prawie gotowe ciasto posypać serem cheddar i zapiekać jeszcze przez 5 minut, odwracając po jednym razie na każdą ze stron, aż cały omlet stanie się złotobrązowy. Zdejmujemy go z patelni, i składamy na pół. Pomidory posiekane w kostkę, rozmaryn i wywar z warzyw umieszczamy na patelni i zagotowujemy, przez cały czas mieszając! sos gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, aż zmniejszy swoją objętość i zgęstnieje.
Omlet kroimy w paski, przekładamy do sosu i podgrzewamy przez 4 minuty. Gotową potrawę posypujemy startym parmezanem i podajemy z podpieczoną bagietką.