Przepis na Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Jak przyrządzić Paszteciki z kapustą i grzybami?

Przygotowujemy rozczyn z drożdży:

do drożdży dodajemy cukier, 3 łyżki ciepłego mleka i łyżkę mąki, odstawiamy przykryty rozczyn w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie mieszamy rozczyn z mlekiem, szczypta soli i mąką, odstawiamy ponownie do wyrośnięcia.

Kapustę drobno siekamy, wrzucamy do wody z dodatkiem soli, ziela i liścia, gotujemy do miękkości.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy skartowane pieczarki, podsmażamy, pod koniec duszenia dodajmy ugotowaną kapustę, doprawiamy do smaku.

Ciasto dzielimy na porcje, rozwałkowujemy, wycinamy prostokąty, nakładamy farsz, zwijamy paszteciki, górę smarujemy rozmąconym jajkiem.

Pieczemy na papierze w 180 stopniach około 20 minut.

Smacznego.