Przepis na Rożki ze szpinakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Rożki ze szpinakiem

  • mąka 2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • masło 1/2 kostki
  • woda 1/4 szklanki
  • sól 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Rożki ze szpinakiem ?

    Składniki ciasta zagnieść, jeżeli ciasto jest zbyt twarde dodać wody a jeżeli zbyt miękkie to maki. Powinno mieć konsystencje jak na pierogi gotowane.

    Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak mieszamy z serkiem ricotta (możemy go zastapic twarożkiem śmietankowym) dodajemy posiekany czosnek i przyprawiamy sola i pieprzem.

    Ciasto wałkujemy na cienkie placki z których wycinamy nieduże kwadraciki. Nakładamy farsz i zlepiamy w trójkąty. Gotowe pierożki układamy na wysmarowanej blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy po wierzchu sola i pieprzem.

    Pieczemy w 175 st aż się zarumienia!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556