Składniki potrzebne do przepisu: Rożki ze szpinakiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Rożki ze szpinakiem ?
Składniki ciasta zagnieść, jeżeli ciasto jest zbyt twarde dodać wody a jeżeli zbyt miękkie to maki. Powinno mieć konsystencje jak na pierogi gotowane.
Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak mieszamy z serkiem ricotta (możemy go zastapic twarożkiem śmietankowym) dodajemy posiekany czosnek i przyprawiamy sola i pieprzem.
Ciasto wałkujemy na cienkie placki z których wycinamy nieduże kwadraciki. Nakładamy farsz i zlepiamy w trójkąty. Gotowe pierożki układamy na wysmarowanej blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy po wierzchu sola i pieprzem.
Pieczemy w 175 st aż się zarumienia!