Przepis na Zapiekanka z naleśników z kapustą

Zapiekanka z naleśników z kapustą

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zapiekanka z naleśników z kapustą?

Rozbijamy 2 jajka, mieszamy z mlekiem i dodajemy mąkę, solimy, wyrabiamy ciasto, rozrzedzamy letnią wodą, na końcu dodajemy olej,i smażymy naleśniki.

Kapustę szatkujemy, gotujemy z bardzo małą ilością wody, odparowujemy.

Cebulę podsmażamy z łyżką tłuszczu, dodajemy kapustę, mocno podgrzewamy, po zestawieniu z ognia mieszamy z surowym jajkiem.

Naczynie lub prodiż smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką, wykładamy naleśnikami tak, aby wystawały ponad obrzeże.

Dno wyłożone naleśnikiem smarować kapustą i warstwa po warstwie przykrywać naleśnikami. Wystające na wierzchu brzegi naleśników zwinąć,lekko przycisnąć, skropić tłuszczem i wstawić do zapiekania.

Zapieczone wyłożyć na okrągły talerz, pokroić na porcje.