Przepis na Ziemniaczki pieczone nadziewane mięsem mielonym

Ziemniaczki pieczone nadziewane mięsem mielonym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 25min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Ziemniaczki pieczone nadziewane mięsem mielonym?

Ziemniaki oczyszczamy, gotujemy około 20 minut w łupinach. Studzimy. Ziemniaki przekrawamy na pół, wydrążamy środki. Pieczemy około 20 minut.

Cebulę siekamy, podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy mięso mielone.

Do podsmażonego mięsa dajemy przecier pomidorowy, przyprawy.

Całość mieszamy.

Farszem nadziewamy ziemniaczki, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym.

Zapiekamy ziemniaczki jeszcze 10 minut.